Vi är bilnoviser…!

Hur fort man blir van vissa saker! Diskmaskin t.ex ….Herregud så handikappad man blir om diskmaskinen går sönder! Inte för att man är lat och måste diska för hand, utan mest för att man bara tar för givet att den funkar, utan att ens tänka på det! Diska en middagsdisk tar max 10 minuter, så det är ju egentligen en baggis!

Men det finns EN sak som jag inte trodde om mig själv, att jag skulle bli vansinnigt irriterad på vår kaffemaskin! Koka kaffe är det viktigaste som finns! Utan kaffe stannar Maria! Så denna procedur får man inte fuska med! Men jorå… ladda bryggaren med vatten, filter och kaffe blev för bökigt på morgonen. Jag gick över till pulverkaffe och vattenkokare istället. Sen kom jag hit…till min kära kaffeautomat. *kärlek* *en av de bästa uppfinningar som gjorts* Och vad händer då? Jo efter ett tag när jag blivit van det smidiga sättet att få en kopp nybryggt kaffe, så irriterar jag mig på att den ska fyllas på ibland.

I morse…

Heating up….tar 20 sekunder…suck….men åååe…då stod det Fill water…tar 10 sekunder….och genast började texten Empty ground att lysa….tar 20 sekunder…..och sen..3 tryckningar på knappen och den började koka kaffe till mig…men ååååe…då hörde jag på kvarnen i maskinen att kaffebönorna var slut. Bara att hälla ut änglapisset och fylla på kaffebönor..tar ca 20 sekunder och SEN fick jag mitt kaffe! Det är ju sällan alla dessa moment måste utföras samtidgit, men idag var det så! Hur svårt kan det vara? Hur jävla lat har man blivit? Ca 1 minut av mitt liv gick till spillo innan jag fick mitt kaffe! Hjälp!

Jag är inte den lata typen i vanliga fall! Bara när det gäller köksapparater! Konstigt!

Jag kom just på en sak till…när man manuellt måste sätta på ljuset på bilen…så jävla besvärande! Så irriterad jag blir på allt sånt! Hur svårt kan det vara? Vrida på en knapp?! Så är det på min nya bil!

Min nya bil ja…hahahaha! Vet ni? Jag köpte bilen till mig! För att JAG ville ha den. För att jag älskar den bilen. Inte för att glädja andra 😉 Om ni visste hur många det är som har åsikter om att jag köpt fel bil! Om ni visste hur många det är som säger att bilen är för ny? Och att det är fel bilmärke!

Jag fattar inte?! Jag köpte en Dodge Charger, årsmodell 2006….och det är den bilen som står här utanför…så det är RÄTT bil! Det är den bilen jag köpte och rätt årsmodell också! Inte för ny alltså och inte fel bilmärke utan exakt den bilen jag köpte!

Likadant är det för Raggarn. Han sålde sin jättefina Cadillac och köpte en Impala istället. En jättefin Impala…men då sa någon att det var fel fälgar på bilen. Va? Fel? Nä, de passade utmärkt! Dessutom var det de fälgarna som gjorde bilen så snygg att se på! Tyckte Raggarn, men det tyckte inte en kärring som vi träffade. Men det var ju Raggarn som köpt bilen till SIG och han gillade fälgarna! Varför kan folk inte bara säga: Vad kul! Snygg bil! Och bara strunta att säga att fälgarna var fel! Det är ju så onödigt!

Nu kan jag ju säga att det ta mig fan bara var fälgarna som var rätt på den jävla skitbilen! Det var alla fel som tänkas kan på den bilen! Och nu är den såld! Raggarn började leta ny bil. Nu ville han ha en 4-dörrars eller en cab. Den lilla trånga Impalan med 2 dörrar var ingen kul Cruisingbil. Och det är ju det som är det roliga med att vara raggare! Cruisa, festa och ha kul! Han kollade på massor av bilar, flera olika märken, olika årsmodeller….och hittade en halvskabbig Cadillac cab -70. Perfekt! Den skulle bli hur bra som helst att leka med i sommar! Vi hämtade den igår och imorgon ska den rulla på Cruising. Lite småfix innan dess…. Lite sprickor i skinnklädseln ska fixas. Jag offrar en av mina skinnkjolar och limmar dit…vips så får hela inredningen ny styling! 😉 Den går gött i motorn, växlar rätt och man åker skönt i den!  Lite rost, lite repor, lite bucklor…ja…bilen är ju 47 år gammal! Ändå säger folk att den är för NY!?!?!? För ny för vad? Raggarn visste vilken årsmodell det var när han åkte och tittade på den, han köpte den och det är samma årsmodell på den ny också. Alltså inte fel årsmodell! Inte fel bilmärke heller…det är en Cadillac, precis som det stod i annonsen!

Jag förundras över att så många har negativa åsikter om vilken bil man köper! Jag köpte min bil till MIG! Inte för att behaga någon annan! Varför kan inte folk vara glada för att jag köpt den bil jag ville ha!? Fel färg? Nej, den är orange. Fel bil? Nej det är exakt på pricken rätt bil! Samma för Raggarn!

Här är lite priser Raggarn fått för sina tidigare FEL bilar! 😉

Jag fattar inte sånt här!? En kompis till mig har nyss köpt en sprillans ny Volvo…en sådan kostar väl över en halv miljon. Helt totalt vansinnigt att slänga bort så mycket pengar på en jävla Volvo! Men jag skulle väl aldrig säga det till den som nyss gjort det! Herregud…om hon vill ha en svindyr Volvo och hon har köpt sig en sådan så är jag ju glad för hennes skull! Såklart hon köpte just den bilen hon vill ha! Hon är ju inte dum i huvudet och ingen har ju tvingat henne! Hon ville ju inte hellre ha en BMW men råkade köpa fel bil. Inte ens årsmodellen var fel! Hon skulle ha en NY bil och nyare än 2017 finns inte än. Grattis till nya bilen! That´s it! Jag behöver inte tillägga att jag skulle då aaaaaldrig vilja ha en Volvo! Hon köpte ju inte bilen till mig!

Man kan köpa hus. Man kan köpa en klänning. Man kan köpa i stort sett vad som helst utan att någon säger att det var fel hus eller fel klänning. Men bil, det är känsligare! Man köper inte bil som man själv vill ha helt ostraffat! Nä man ska minsann få höra att det är fel fel fel…hahahahaha! Varför?

En liten hemlis…Raggarn fick pengar över efter bilaffären och gissa vad det ska bli av dem!? Det får ni inte veta…jag sa ju att det är en hemlis! 😉

 

 

2 kommentarer till “Vi är bilnoviser…!

  1. Hahaha…du är så underbar i ditt bilkunnande! Just röda bilar är skit…hahaha! Blåa däremot går tryggt och bra! 😉 Du är inte ensam…jag har en kompis som gillar alla bilar utom gubbgröna! Jag hoppas få se er Firebird snart! Jag har också haft en Firebird…helt fel årsmodell antagligen, en -00 cab. Jag älskade min lilla vita bil…och det var nog också fel…en vit bil! I övrigt så har jag haft blå, grön, svart, röd, silver och orange bilar i årsmodellerna -58 till -07. En enda gång har jag köpt en helt ny bil, det var en silverfärgad med plåtcab 😉

  2. Hahahahaaa!
    När jag skulle skaffa mig en ny bil för sex år sen frågade min far (bilmekanikern) vilken bil jag ville ha. Jag sa “en blå och den ska vara NY”. Jag blev idiotförklarad 🙂 Man köper inte en ny bil… Jo om man vet att man ska pendla som fan till Strömstad och gud vet vart under obestämd tid. Då vill jag ha en ny bil, med garantier. Det blev en Clio, för det var vad jag ansåg att jag hade råd med och den har tjänat mig väl och gör så fortfarande. Jag hyrde en stuga i utmarken i Lilla Norge en längre period, och varenda dag tävlade jag mot mig själv för att slå tidsrekord dit ut till tonerna av tidiga Status Quo, efter jobbet på Nordby. Vi blev ett ganska bra ekipage, Pärlan och jag. Han är gråblå, men det viktigaste var att det inte blev en röd bil, för såna har vara gett mig problem tidigare…
    Så återigen, grattis till din drömbil! Min andra drömbil är Firebirden som står i garaget och väntar på omvårdnad 🙂

Kommentering stängd.