Möss- och människo-krig

Med underrubriken: Totalt osammanhängande och helt oförklarligt rörig blogg…hahaha!

Näbbmössen i Munkedal har decimerats under denna veckan! Jag vet inte hur många små äckliga möss jag kastat ut. Döda och levande. Hon är för jäklig på att jaga våran Lisbet! Minst 5 om dagen. Jag är inte rädd för möss, men jag blir förbannad på Lisbet för hon leker bara en stund med dem, sen sticker hon ut och jagar fler, och lämnar de halvt ihjälstressade mössen. Det värsta är ju att de brukar krypa in i något litet utrymme och ligga och dö! Det finns ingen så vidrig stank som en död mus! Någon som vill låna en duktig jägarkatt? Ni kan få ha henne hela sommaren….eller ännu hellre hela livet!

Nu är det krig Lisbet! Endera slutar du dra hem polare, eller så låser jag kattluckan! Kattkrig! Catfight!

Andra anledningar till krig, förstörelse och annat jävelskap:

På första plats: Religion!

Andra plats: Barnuppfostran

Tredjeplats: Oförklarliga saker som sker i ett hem, såsom hur det kommer en ny toarulle på hållaren efter att den förra tog slut, hur soppåsen tog sig till soptunnan, var dammsugaren finns och okunskapen om var saker har sin rätta plats i hemmet.

Fjärde plats: Pengar!

Femte plats: Sex!

Vad jag tycker om olika religioner vet ni väl vid det här laget. Religion är ett sätt för maktlystna att hålla folk lydiga genom skrämsel och hot om vad som kommer att hända om de gör si eller så istället för att lyda.  Barnuppfostran ska man ALDRIG diskutera med någon annan….inte om det är någon annans barn i alla fall. Oförklarliga saker som händer i ett hem är helt främmande här, men jag har varit med om motsatsen till Raggarn. Och då är det verkligen med ett ärligt frågetecken över huvudet när jag berättat hur en ny toarulle växer ut på hållaren när den andra tagit slut!

Sen var det pengar. Pengar är opersonliga döda ting! Helt utan värde om man inte köper något för dem! Pengar som ligger och samlar damm, kan lika gärna vara en pappershög till pappersinsamlingen! Köpa är detsamma som att förädla pengarna! Har man inga pengar så hittar man massor som man vill ha. Har man pengar så finns ingenting att önska/köpa! Konstigt, men så är det! Har man inga pengar, så kan man låna. Låna av en kompis, en granne, en släkting eller banken. Sen ska de pengarna betalas tillbaka givetvis! Det är DÅ det kan bli problem! En del ”glömmer” att de är skyldiga pengar! Jag har råkat på några sådana! När man begär tillbaka sina pengar så kan man få ett svar som: -Ja för fan, du ska få dina pengar! Jag visste inte att ni höll på att svälta ihjäl där uppe i backen! Hoppsan…din jävla skitunge…du skulle ha betalat hela skulden före nyår, men är fortfarande skyldig mig 1.500:-….då är det inte läge att vara uppkäftig! Eller så säljer man något till en vän, men får inga pengar just då: -Jag har inga pengar just nu, men du får dem till veckan! Bra….men VILKEN vecka då? Efter ca 1,5 års tid, så tycker man ju att de där veckan borde komma snart! Eller?

Och till sist mitt favoritämne: Sex! Utan sex-inget liv! Vill man inte ha sex i ett förhållande så kan man ju lika gärna bo ihop med en kompis. Om det är så att BÅDA tycker det är “gött å sleppe dä där böke” så gör det ju inget. Men är det bara den ena som inte vill…ok..-Hej då!

****************************

Denna dag…ett riktigt skitdåligt examensväder för mina barnbarn! Och ett kanonväder att resa bort från om man ska på solsemester. Och det ska vi!!! Idag ska jag packa och försöka hitta på lite förströelse för oss på planet. Jag vet hur långa timmarna blir i ett flygplan när man är 7 år. Detta spel kan nog göra resan en timme “kortare”

Vi har spelat det förr….hahaha. Hittade detta i ritblocken:

2014-05-09 diddi o kris

Bild 1. Axelremsväska? Hängkorg? Nakenbasket?

Bild 2. Nils Holgersson? Djävulsdyrkan? Kamelritt?

Inte lätt, men kul är det i alla fall! Jag kan rekommendera detta spel…för alla åldrar! Rätt svar är: Bröstkorg och Ryttare.

 

 

En kommentar till “Möss- och människo-krig

  1. Trodde aldrig jag skulle läsa såna häringa bloggar. Men du skriver så jävla roligt å bra. , 😂😂😂😂👍👍

Kommentering stängd.