Ju mer vi är tillsammans……..eller?

Jag chattade med en kompis som heller inte kan sova. Jag berättade att jag just precis städat badrummet…och klockan var då 02.30. Han tyckte jag kunde komma dit och städa också! Städa tillsammans? Med en karl? Hahaha…inte en chans! Gud så illa bakvänt de städar!

Snäll och hjälpsam karl: -Jag har börjat städa…jag har dammsugit så nu är det klart!

Jamen jävlar så onödigt! Om jag sen ska damma, plocka med blommor och röja så är ju golvet lika bösigt igen ju! Men det får man inte säga…om man i fortsättningen vill ha hjälp av dem! Då kommer det ögonblick de väntat på! Då de får säga: -Ja, det var sista gången jag försökte hjälpa dig med städningen! (Tack..tack och lov säger jag, för jag vill inte ha någon hjälp)

Likadant i köket! Det är ju så himla mysigt att laga mat tillsammans, ta ett glas vin och kolla på potatisen som kokar! NOT! Det finns väl ingen som kan vara i vägen så i ett kök som en karl! De har speciella känselspröt så de i förväg vet exakt var jag tänkt ställa mig. Och just DÄR ställer de sig och skalar lök eller vad det nu är för syssla de blivit satta att göra! Ok..jag tar en annan bänk…och vips så ska de in i lådorna just där man står. Irriterande! Sen ska det tjötas, så man glömmer bort såsen som kokar över och …nääää…jag lagar helst mat själv! Men han får gärna laga mat han också…själv!

I kontaktannonser står det ALLTID att de gillar att laga mat tillsammans, med vin och levande ljus…men de menar egentligen att de tycker det är mysigt att sätta på dejten mot köksbänken samtidigt som hon lagar mat! Lite vin så……hehe…kusten är klart!

Nu pratar jag INTE om Raggarn och mig! Jag pratar allmänt! Han skrev inget om matlagning i sin kontaktannons har jag för mig! Men han KAN laga mat! Riktigt bra också…han har några paradrätter!

Men tillbaka till detta att man måste/bör göra allt tillsammans… Varför då? Man kan väl göra saker var för sig och sen umgås när man är klar!? Varför ska vi vara två som hänger tvätt och vattnar blommor! Det tar ju bara längre tid! Och om vi tar blomvattning… Jag går från rum till rum och vattnar…det är redan vattnat märker jag. Jag avbryter vattnande. -Har du redan vattnat blommorna?  Han svarar: -Ja. Men….sen kommer man in i sovrummet och där slokar blommorna! De är kruttorra! –-Men vad fan…du sa ju att du vattnat redan!? Ja…jo…men där inne var jag nog inte tror jag.

Men ååååee…..karlar!

Japp, sådär ja…då fick jag ur mig lite antifeminism! Jag är så långt ifrån feminist som det bara går! Åtminstone när det gäller att vi ska göra och vara lika! Jag är HUMANIST och anser att vi alla är människor…och att vi är olika bra på saker och ting…..oavsett kön!

I detta hus så är det jag som är bäst på att tvätta bilar medan Raggarn är den som är bäst på att plocka bort efter sig…och efter mig! Jag är bäst på att städa och få till ett mysigt hem och Raggarn är bäst på att ta tag i tvätthögarna.  Han är den enda som stryker kläder och jag är den enda som städar skåp och lådor.

Men finns det INGET som vi gör tillsammans då? Jojomen…men det skriver man inte om…hehehe. Funderar på om jag ska smyga in och väcka honom, eller om jag ska ta ett redigt röj i garaget…eller något?

2 kommentarer till “Ju mer vi är tillsammans……..eller?

  1. Ja det är exakt det jag menar! Vi är bra på olika saker! Vi gör det vi är bäst på eller det man åtminstone är minst sämst på! 😉

  2. 😀 Mannen och jag är faktiskt ett bra team i köket. Jag talar om vad han ska göra och jag har min självklara plats, så han får stå nån annanstans. Vattnar gör jag aldrig, det är bättre han gör det. Växterna mår bäst så. Städning är vi lika dåliga på, men han dammsuger oftare. Tvätten är dock min uppgift. Han viker så fult, och ingen vill stryka.
    Vilken tur att vi är olika och har olika talanger 🙂

Kommentering stängd.