Finns det liv finns det hopp

Och igår fick jag nytt hopp igen! Nu vet jag att jag inte ska ropa hej än, men finns det NÅGON på denna jord som kan hjälpa mig så är det denna man! Världens bästa läkare! Men först och främst världens bästa vän! Han är i en klass för sig själv! Jag lovade att inte ta ut något i förväg, att inte hoppas för mycket. Men jag är ju av den åsikten att man ska hoppas och tro….och om det skiter sig, så har man i alla fall mått bra och varit glad en stund!!! Det måste väl vara optimalt positivt tänkande?

Denna man är en höjdarläkare…överläkare, docent och professor! Visst tusan kan jag lita på att han fixar detta 😉 Han är inte verksam inom det område min sjukdom tillhör, men han ska kolla runt efter “den bästa” inom neurologi som har wed-rls som specialitet. Fatta att jag hamnar i en riktig jäkla gräddfil om han fixar det! Då ni jäklar…! Då är jag skyldig honom…skyldig ca…eh…hur värdesätter man sådant? Med min vikt i guld? Iså fall blir jag skyldig 20 miljoner!
Annars då? Jorå…det är ju ett jäkla bök att vara handikappad. Nyttigt att få känna på det ibland och samtidigt glädjande att man kan anpassa sig till olika situationer. Hur man hittar på små knep för att klara vanliga enkla vardagssysslor. En lång stekgaffel i plast blir en perfekt ryggkliare, för gissa om det kliar på ryggen när man inte kan klia sig?! En kjol med bred rynkresår blir en sommarklänning, när man inte kan ta på sig kläder med ärmar. osv. Förbaskat nyttigt att se att en ganska lågprioriterad yrkesgrupp troligtvis är en av de viktigaste. Förr har jag alltid hävdat att städerskornas jobb är det viktigaste. Utan dem stannar vartenda sjukhus, kontor, affär…allt! Men ett annat yrke som också är ovärderligt är Personlig assistent! Ta på sig trosor med en hand är så bökigt så jag struntar i det! Sätta upp håret i svans går inte med en hand…om man inte tar allt hår och drar åt sidan och får en ful tuss med hår som sticker ut bakom ett öra. Hyvla ost med en hand är omöjligt! Man blir galen på sådana här småsaker som man bara tar för givet! Tänk då på hur vansinnigt galen man skulle bli om man inte hade NÅGRA händer alls! Huu…man ska var glad och nöjd med de man har! Det är ju inte säkert att man alltid får ha dessa självklara förmågor!

En kommentar till “Finns det liv finns det hopp

Kommentering stängd.